Styrelse, ledning och ägare

Eviny är organiserad som en koncern med Eviny AS som moderbolag.

Företagsledning

Ragnhild Janbu Fresvik, koncernchef

Ragnhild Janbu Fresvik (f. 1980) började på Eviny 2023. Hon är civilekonom från Norges Handelshögskole. Hon har tidigare varit investeringsdirektör på Grieg Gruppen, generaldirektör på Grieg Mauritas, verkställande direktör för företagsmarknaden på Sparebanken Vest. Dessutom har hon erfarenhet från bl.a. Boston Consulting Group, Software Innovation.

Øystein Fossen Thorud, CFO (direktör för ekonomi & finans)

Øystein Fossen Thorud (f. 1984) började på Eviny 2023. Han kommer från en position som direktör på PwC. Han har lång erfarenhet från strategirådgivning, M&A (fusioner och förvärv) och finansiell analys inom energisektorn. Han har varit en central del av PwC:s energisatsning, och har flera år bakom sig som analytiker och strategirådgivare på Norsk Hydro.

Maj Britt Kolle, koncernchef HR och HSE

Maj Britt Kolle (f. 1971) började på Eviny 2021. Utbildning från Universitetet i Bergen och Handelshøyskolen BI med inriktning Human Resource Management och förvaltning. Har varit HR-chef i Skandinavien för Schlumberger och haft HR-ansvar i Norge för OneSubsea och Cameron AS.

Rune Indrøy, koncernchef Kommunikation och PR

Rune Indrøy (f. 1964) började på BKK Eviny 2019 och har en utbildning i statsvetenskap och historia från Universitetet i Bergen (UiB). Han har tidigare arbetat som koncernchef för TV 2 och som chef för myndighetskontakt på UiB. Han har även erfarenhet som journalist, redaktionsledare och redaktionschef från TV 2, Aftenposten, Bergens Tidende och olika lokaltidningar.

Ingrid von Streng Velken, koncernchef Elektrifiering och teknik

Ingrid von Streng Velken (f.1982) började på Eviny 2013. Hon har en civilingenjörsexamen från NTNU i industriell ekonomi, med energi och miljö som teknisk inriktning. Hon har tidigare arbetat på The Boston Consulting Group som projektledare och ”global manager” för hållbarhet.

Olav Osvoll, koncernchef Fornybar

Olav Osvoll (f. 1964) började på Eviny 2018. Han är ingenjörsutbildad inom bygg och anläggning, har studerat ekonomi och administration på Trondheim Økonomiske Høyskole och hydrologi på NTNU. Han har tidigare arbetat som produktionschef på Sunnfjord Energi. Han har i 16 år arbetat på olika positioner inom NVE och varit rådgivare till Ministry of Energy and Water i Angola i tre år.

Kristin Aadland, koncernchef BKK

Kristin Aadland (f. 1973) började i Eviny 2013, och tillträder som verkställande direktör för BKK den 30 juni. Arild Fleten vikarierar tills hon tillträder. Aadland är civilekonom på NHH, har en executive master från NHH i omstrukturering, innovation och förändringsledning, samt en master of management i från BI. Adland har tidigare arbetat med strategi och ledning på DNB, som CFO på Inwido Norge, och som executive vice president för Entrepreneurs and Markets på Eviny.

Koncernstyrelsen

Styrelsen för Eviny AS består av tolv ledamöter. Av dessa kommer fyra från Statkraft, tre från kommunala ägare, en från Vestland fylkeskommune och resterande fyra är arbetstagarrepresentanter.

Ordförande Jan Erik Kjerpeseth, Bergens kommun
Vice ordförande Henrik Sætness, Statkraft
Astrid Farestveit Selsvold, landsbygdskommunerna
Anne Gine Hestetun, Vestland fylkeskommune
Hege Økland, Bergens kommun
Dag Smedbold, Statkraft
Linnea Poulsson, Statkraft
Asbjørn Grundt, Statkraft
Arvid Andenæs, kommunerna i Sunnfjord och Ytre Sogn (observatör)
Therese Brekke Lekven, arbetstagarrepresentant
Lisa Nord Hopland, arbetstagarrepresentant
Morten Bildøy, arbetstagarrepresentant
Roy Hammer, arbetstagarrepresentant

Våra ägare

Statkraft – 43,44 %
Bergens kommun – 37,75 %
Alvers kommun – 3,45 %
Øygardens kommun – 3,43 %
Askøys kommun – 2,48 %
Sunnfjords kommun – 2,27 %
Tysnes Kraftlag AS – 1,70 %
Kvinnherads kommun 0,91 %
Kvams kommun – 0,90 %
Voss kommun – 0,67 %
Fjalers kommun – 0,61 %
Austrheims kommun – 0,43 %
Hyllestads kommun – 0,38 %
Vaksdals kommun – 0,37 %
Etne Elektrisitetslag AS – 0,35 %
Gulens kommun – 0.27 %
Solunds kommun – 0,24 %
Fedjes kommun – 0,12 %
Høyangers kommun – 0,12 %
Masfjordens kommun – 0,10 %