Styrelse, ledning och ägare

Eviny är organiserad som en koncern med Eviny AS som moderbolag.

Företagsledning

Ragnhild Janbu Fresvik, koncernchef

Ragnhild Janbu Fresvik (f. 1980) började på Eviny 2023. Hon är civilekonom från Norges Handelshögskole. Hon har tidigare varit investeringsdirektör på Grieg Gruppen, generaldirektör på Grieg Mauritas, verkställande direktör för företagsmarknaden på Sparebanken Vest. Dessutom har hon erfarenhet från bl.a. Boston Consulting Group, Software Innovation.

Øystein Fossen Thorud, CFO (direktör för ekonomi & finans)

Øystein Fossen Thorud (f. 1984) började på Eviny 2023. Han kommer från en position som direktör på PwC. Han har lång erfarenhet från strategirådgivning, M&A (fusioner och förvärv) och finansiell analys inom energisektorn. Han har varit en central del av PwC:s energisatsning, och har flera år bakom sig som analytiker och strategirådgivare på Norsk Hydro.

Johannes Namstad Dobson, vice VD Stab

Johannes Namstad Dobson (f. 1985) började på Eviny 2023. Han kommer från posten som PR-direktör på Kongsberg Gruppen ASA, och har tidigare erfarenhet från Elkem ASA, Sparebanken Vest och Dinamo Kommunikasjon. Han har lång erfarenhet av strategi, kommunikation, PR och beredskap. Han har studerat kommunikationsledning vid Handelshögskolan BI i Århus, samt har befälsutbildning från norska försvarsmakten.

Arne Andreas Riisnes, koncernchef för Ny energi och Industriella partnerskap

Arne Andreas Riisnes (f. 1982) började på BKK AS år 2008 som koncerntrainee.Han känner hela gruppen väl genom många olika roller under sin tid på BKK och Eviny. Han har bland annat lett flera större energiprojekt, arbetat med affärsutveckling samt köp och försäljning och sammanslagning av olika verksamheter. Arne Andreas Riisnes har en magisterexamen i samhällsgeografi från universitetet i Bergen.

Ingrid von Streng Velken, koncernchef Elektrifiering och teknik

Ingrid von Streng Velken (f.1982) började på Eviny 2013. Hon har en civilingenjörsexamen från NTNU i industriell ekonomi, med energi och miljö som teknisk inriktning. Hon har tidigare arbetat på The Boston Consulting Group som projektledare och ”global manager” för hållbarhet.

Olav Osvoll, koncernchef Fornybar

Olav Osvoll (f. 1964) började på Eviny 2018. Han är ingenjörsutbildad inom bygg och anläggning, har studerat ekonomi och administration på Trondheim Økonomiske Høyskole och hydrologi på NTNU. Han har tidigare arbetat som produktionschef på Sunnfjord Energi. Han har i 16 år arbetat på olika positioner inom NVE och varit rådgivare till Ministry of Energy and Water i Angola i tre år.

Kristin Aadland, koncernchef BKK

Kristin Aadland (f. 1973) började i Eviny 2013, och tillträder som verkställande direktör för BKK den 30 juni. Arild Fleten vikarierar tills hon tillträder. Aadland är civilekonom på NHH, har en executive master från NHH i omstrukturering, innovation och förändringsledning, samt en master of management i från BI. Adland har tidigare arbetat med strategi och ledning på DNB, som CFO på Inwido Norge, och som executive vice president för Entrepreneurs and Markets på Eviny.

Koncernstyrelsen

Styrelsen för Eviny AS består av tolv ledamöter. Av dessa kommer fyra från Statkraft, tre från kommunala ägare, en från Vestland fylkeskommune och resterande fyra är arbetstagarrepresentanter.

Ordförande Jan Erik Kjerpeseth, Bergens kommun
Vice ordförande Henrik Sætness, Statkraft
Astrid Farestveit Selsvold, landsbygdskommunerna
Anne Gine Hestetun, Vestland fylkeskommune
Hege Økland, Bergens kommun
Dag Smedbold, Statkraft
Linnea Poulsson, Statkraft
Asbjørn Grundt, Statkraft
Arvid Andenæs, kommunerna i Sunnfjord och Ytre Sogn (observatör)
Therese Brekke Lekven, arbetstagarrepresentant
Lisa Nord Hopland, arbetstagarrepresentant
Morten Bildøy, arbetstagarrepresentant
Roy Hammer, arbetstagarrepresentant

Våra ägare

Statkraft – 43,44 %
Bergens kommun – 37,75 %
Alvers kommun – 3,45 %
Øygardens kommun – 3,43 %
Askøys kommun – 2,48 %
Sunnfjords kommun – 2,27 %
Tysnes Kraftlag AS – 1,70 %
Kvinnherads kommun 0,91 %
Kvams kommun – 0,90 %
Voss kommun – 0,67 %
Fjalers kommun – 0,61 %
Austrheims kommun – 0,43 %
Hyllestads kommun – 0,38 %
Vaksdals kommun – 0,37 %
Etne Elektrisitetslag AS – 0,35 %
Gulens kommun – 0.27 %
Solunds kommun – 0,24 %
Fedjes kommun – 0,12 %
Høyangers kommun – 0,12 %
Masfjordens kommun – 0,10 %