7 tips till dig som ska på resa med elbil

Skall du på resa med din elbil? Då är det tryggt att veta att Eviny ger mest värde för pengarna. Är bäst på kundservice och har de mest lojala kunderna, enligt Norges största kundnöjdhetsundersökning EPSI.

Men vad kan vara bra att tänka på innan man sätter sig i bilen?

Här får du 7 tips.

1) Ladda ner Nordens bästa elbilsapp före du reser

420.000 norrmän använder redan Bilkrafts-appen. Bilkraft har bäst betyg för elbilsapp i både App Store och Google Play. Kontrollera att du har appen

2) Kontrollera pris före du laddar

Vi har samma fasta pris oavsett om du är registrerad kund i appen eller drop-in kund. Priserna hittar du enkelt i appen och här på eviny.se Vi vet att det kan vara rörigt att hitta priset hos de olika laddoperatörerna. Hos oss betalar du samma pris på snabbladdning – oavsett hastighet. Strömpriserna gör att det är billigare att ladda i norra Sverige än i södra Sverige.

3) Vill du undvika kö? Kolla i appen

Vi vet att kö kan irritera. Därför sätter vi på Eviny upp supersnabba laddare så att laddningen ska gå så fort som möjligt. Vi bygger alltid fler laddare och anpassar storlek efter trafik. Det ger mindre kö. Undrar du om det är kö på stationen du ska ladda, så ser du antal lediga uttag enkelt i appen.

4) Ladda när batteriet är varmt

Då laddar du snabbare. Vissa bilar har en egen funktion för att förvärma batteriet. Andra bilar måste köras en stund för att batteriet ska bli varmt.

5) Kontrollera laddares hastighet

Tror du att alla laddare laddar lika fort? Det är fel. Desto högre antal kW, desto snabbare kan laddaren ladda. Men oftast är det bilen som begränsar hur fort du kan ladda. Vi satsar på de allra snabbaste laddarna och installerar flera 360kW laddare runt om i landet. I appen kan du använda filtret för att hitta laddare som passar din bil.

6) Utnyttja pausen

Använd pausen till att sträcka på små och stora ben. Använd våran karta på hemsidan för att planera laddningen längs rutten. De flesta av våra laddstationer är i närheten av butiker eller andra serviceutbud. Ni kanske kan passa på att handla medans bilen laddar?

7) Vi hjälper dig dygnet runt

Behöver du mer hjälp? Ingen fara. Vi är alltid här för dig med vårt kunderservice. Vi har öppet alla timmar på dygnet och du når oss lättast på 08-121 801 (Åpner telefonklient).

Se även vår hjälpsida